Vijvercentrum Nederland

lees meer

Aquarium vissen

lees meer

Dobey

lees meer

Aquarium accessoires/decoratie

Geplaatst op: 08-04-2014

Een aquarium met alleen vissen is al vrij snel saai. Door verschillende accessoires en decoratie items toe te voegen, wordt uw onderwaterwereld een stukje leuker. Dit vinden de meeste aquariumliefhebbers het leukste om te doen, want hierbij krijgt u de mogelijkheid om zelf uw aquarium in te richten naar uw wensen. Het samenstellen van de inrichting bestaat uit twee hoofdonderdelen. Dood / kunstmatig materiaal en levend materiaal.

Dood / kunstmatig materiaal

De sfeer in uw aquarium wordt bepaald door aanwezigheid van diverse accessoires. Sommige accessoires zijn noodzakelijk, zoals een geschikte bodem, en sommige zijn puur decoratief. Allereerst bepaalt u het dode / kunstmatige materiaal dat u in het aquarium wilt gaan plaatsen. Hiertoe behoren onder andere:
1, De voedingsbodem
2, Het bodemmateriaal
3, De rotsen en stenen
4, Beelden
5, Hout

Vooral de beelden en het hout kan een echte sfeermaker zijn in het aquarium. Kies bijvoorbeeld voor een beeld van een kasteeltje, waar uw vissen doorheen kunnen zwemmen. Of een soort tonnetje, met een open boven- en onderkant, zodat de vissen er in kunnen liggen.

Het levende materiaal

Ten derde bepaalt u de inrichting van het levende materiaal. Dit zijn bijvoorbeeld de planten die het aquarium een meer natuurlijke uitstraling geven. Als tip geven we u mee om gebruik te maken van levende planten, en geen kunstplanten. Hierdoor blijft het aquarium langer schoon en voorkomt het algen groei. Tenslotte, wanneer u uw aquarium heeft voorzien van de nodige decoratie, kunt u de vissen in hun nieuwe woonomgeving loslaten. Het beste kunt u de volgende vuistregel aanhouden voor de hoeveelheid vissen: één centimeter vis per liter aquariuminhoud.