Bodembedekking

lees meer

Filters

lees meer

Vijvercentrum Nederland

lees meer

Vijver accessoires/decoratie

Geplaatst op: 08-04-2014

Wanneer u uw vijver helemaal wilt afmaken, dan zijn accessoires onmisbaar. Er zijn verschillende soorten accessoires die elk hun eigen doel hebben. Zo is een schepnet bijvoorbeeld essentieel, onder andere om vissen te vangen zodra de vijver wordt schoongemaakt of om bijvoorbeeld bladeren uit de vijver te halen. Ook een afdeknet is niet geheel overbodig, vanwege de aanwezigheid van wilde roofvogels. Het komt namelijk vrij vaak voor dat een reiger een vijver leegvist, en het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn als dat ook bij uw vijver zou gebeuren. Nuttige accessoires zijn dus een goede investering.

Mooie accessoires voor uw vijver

De uitstraling van uw vijver krijg beslist een boost met de juist accessoires. Door uw vijver te decoreren met bijvoorbeeld leliebladen en een kleurrijke bloem, brengt u meteen wat kleur in het geheel. Daarnaast zijn de leliebladen nep en daardoor winterbestendig. Zo is uw vijver ook in het koudste seizoen van het jaar voorzien van groen en kleur. Ook een klein watervalletje kan een leuke toevoeging zijn. Dit houdt de boel levendig en in beweging, wat beslist een leuke uitwerking zal hebben op uw tuin.

Houd vogels op afstand

Heeft u last van reigers maar wilt u geen gebruik maken van een afdeknet dat het hele uitzicht verpest? Dan kunt u ook kiezen voor een spinner of een reflector. Deze lichtreflecteren en soms bewegend items houden ongewenst gevogelte zoals duiven en reigers op afstand waardoor uw vijver mooi en onaangetast blijft. Bent u overtuigd en wenst u ook nuttige en/of mooie accessoires voor uw vijver? Bekijk dan de onderstaande shops, waar u een groot assortiment vijver accessoires zult vinden.