Vijver accessoires/decoratie

lees meer

A2Koi.nl

lees meer

Vis voer

lees meer

Vijver onderhoud

Geplaatst op: 08-04-2014

Iets wat onomstotelijk vast staat is het feit dat een vijver onderhouden dient te worden. Het klinkt allemaal leuk en het ziet er fantastisch uit, zo'n vijver in uw achtertuin, maar zoiets kost wel veel moeite. Er is namelijk geen enkele vijver die uit zichzelf helemaal helder, schoon en mooi blijft zonder er moeite of geld in te steken. Afhankelijk van het type vijver dat u heeft zijn er enkele zaken die beslist uitgevoerd moeten worden, zoals bijvoorbeeld het testen van de waterkwaliteit en het reinigen van de filter.

Waterkwaliteit testen

Een vijver beschikt over erg veel vissen per vierkante meter, en dit zal in de natuur praktisch nooit voorkomen. Daarom worden de natuurlijke processen beïnvloed en wordt het biologische evenwicht sneller verstoord. Het is daarom belangrijk om de zuurtegraad en de waterhardheid in de gaten te houden en waar nodig handmatig aan te passen. U wilt uw vissen natuurlijk een zo lang en gelukkig mogelijk leven schenken, en een goede en gezonde omgeving zal daar ontzettend aan bijdragen. Door (afhankelijk van uw type vijver) handmatig bacteriën, algenbestrijders en vijverzout toe te voegen, zorgt u voor een goede waterkwaliteit wat het leven van uw vijverdieren beslist ten goede zal komen.

Vijver en filter reiniging

Met een vijverstofzuiger kunt u eenvoudig er voor zorgen dat de bodem van uw vijvertje mooi schoon blijft. Wanneer er bladen in de vijver vallen, zullen deze half vergaan en vervolgens veranderen in een aanslag op de bodem, en dit is niet bevorderlijk voor het leven van uw vissen. Wanneer u beschikt over een vijverfilter, dan is het van belang om deze zo nu en dan schoon te maken. Wees wel voorzichtig, want de filter bevat goede bacteriën die het water op een natuurlijke manier zuiveren.

Bent u op zoek naar vijveronderhoud producten en artikelen om het onderhoud aan uw vijver gemakkelijker te maken? Neemt u dan een kijkje in de onderstaande webshops.