Filters

lees meer

Aquarium vissen

lees meer

Vijver vissen

lees meer

Vijver

Wanneer u er voor kiest om buiten vissen of waterdieren te houden, dan kunt u dit doen in een vijver. Het is niet alleen een leuke hobby om deze diertjes te verzorgen, maar het is ook nog eens een schitterende additie aan uw tuin. Een vijver is namelijk een bron van leven en geeft uw tuin daarom meteen een levendige en mooie uitstraling. Het maken van een vijver vereist enkele moeite, maar daarna kunt u eindeloos genieten van al het moois dat een vijver u te bieden heeft.

Welke vijver zou u willen?

Wanneer u een vijver gaat aanleggen in uw achtertuin, dan kunt u dit het beste doen in de periode tussen maart en mei. Zodra de vijver namelijk klaar is, kan deze in het bloeiseizoen een biologisch evenwicht opbouwen. Ook is het van belang om te bepalen of u een natuurlijke vijver met maar enkele vissen en zonder filtersysteem wilt, of dat uw voorkeur uit gaat naar een gemengde vijver mét filtersysteem en meer vissen. Ook een Koi vijver is een mogelijkheid, maar deze dieren vereisen een speciaal aangelegde vijver met technische voorzieningen.

Het aankleden van uw vijver

Wanneer uw vijver is uitgegraven en aangelegd, kunt u beginnen met het vullen en decoreren ervan. Afhankelijke van gekozen vijver dient u zaken als een pomp of een UV filter te hebben. Daarbij kunt u ook nog kiezen voor decoratie, zoals mooie leliebladen en dergelijke. Maak van uw vijver uw persoonlijke project en maak hem helemaal zoals u dat zou willen! Voor alle artikelen op het gebied van de aankleding, het onderhoud en de vulling van vijvers, bent u bij de onderstaande webshops aan het juiste adres.

Artikelen

Vijver aanleggen

Categorie: Vijver / 29-01-2019 15:12

Een vijver aanleggen doet u niet even zomaar en meestal betekent het een forse klus. Vaak dient er bestrating te worden aangepast, moeten er bomen en planten gerooid worden en wordt de indeling van de tuin veranderd. Het is belangrijk om van tevoren een duidelijke planning te maken. Wij gaan u hierbij helpen middels een stappenplan en vijver

Lees meer...

Vijver onderhoud

Categorie: Vijver / 08-04-2014 13:00

Iets wat onomstotelijk vast staat is het feit dat een vijver onderhouden dient te worden. Het klinkt allemaal leuk en het ziet er fantastisch uit, zo'n vijver in uw achtertuin, maar zoiets kost wel veel moeite. Er is namelijk geen enkele vijver die uit zichzelf helemaal helder, schoon en mooi blijft zonder er moeite of geld in te steken.

Lees meer...

Vijver accessoires/decoratie

Categorie: Vijver / 08-04-2014 12:57

Wanneer u uw vijver helemaal wilt afmaken, dan zijn accessoires onmisbaar. Er zijn verschillende soorten accessoires die elk hun eigen doel hebben. Zo is een schepnet bijvoorbeeld essentieel, onder andere om vissen te vangen zodra de vijver wordt schoongemaakt of om bijvoorbeeld bladeren uit de vijver te halen. Ook een afdeknet is niet geheel

Lees meer...