Bodembedekking

lees meer

Vijvercentrum Nederland

lees meer

Vijver onderhoud

lees meer

Vis voer

Geplaatst op: 08-04-2014

Een vereist onderdeel van het houden van een gevulde vijver is het voeren van uw waterdieren. Speciaal visvoer is essentieel, want ander voedsel kan het einde van uw vissen betekenen. Zoutwater vissen en zoet water vissen hebben elk hun eigen specifieke voer, en daarbij is er ook nog een verschil in voedsel voor elke vissoort. De gezondheid van de vis, de groei en ook de kleur van de vissen wordt allemaal bepaald door het voedsel.

Voer voor Koi karpers

Een Koi karper is absoluut een schitterende en speciale vis, en die heeft dan ook speciaal voedsel nodig. Het voedsel van koi karpers dient onder andere eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen te bevatten. Er is zinkend voer en drijvend voer te verkrijgen. Zinkend voer is beter want de Koi is een bodemvis, maar eigenlijk is drijvend voer veel leuker omdat de vissen dan naar boven komen zodat u ze goed kunt zien. Door kleurversterkend voedsel te kiezen, zal de oranje kleur van de vis nóg intenser worden. Tenslotte kunt u uw Koi karpers zo nu en dan verrassen met levend voer, zoals garnaaltjes of kikkervisjes.

Visvoer voor vijvervissen

Het voeren van vijvervissen is bij lagere temperaturen geen dagelijkse bezigheid omdat ze zelf ook beestjes en algen eten. Bij watertemperaturen boven de 8 graden worden de vissen actiever en verbruiken ze meer energie. Dan is bijvoeren wel aangeraden. De vissen dienen er tussen de 5 en 8 minuten over te doen voordat ze het visvoer verorberd hebben. Zodra ze er langer over doen, dan kan de hoeveelheid voedsel iets omlaag.

Visvoer kopen? Dat doet u tegenwoordig gewoon online. Bekijk de onderstaande webshops met een zeer ruim assortiment visvoer.